Srbečica:

Nekateri psi so zelo občutljivi na sol, saj le ta lahko draži kožo in povzroča srbenje. Zato jih je potrebno po vsakem kopanju sprati s sladko vodo in občasno skopati tudi s šamponom.  Šamponi Arava Dead Sea Pet so popolnoma naravni in ne poškodujejo oljnatega sloja epidermisa, zato so primerni za pogosto uporabo.

Vročina:

Ker so poletni dnevi praviloma pasje vroči,  psa sprehajamo samo zgodaj zjutraj in pozno zvečer. Vmes pa so primerni le krajši sprehodi, toliko, da kuža opravi svoje potrebe. 

Zaradi vročega asfalta, ki se mu poleti skoraj ne moremo izogniti, pasje tačke zelo trpijo.  Pomagamo jim lahko z mazilom Paws Bio Protector, ki tačke učinkovito zaščiti in neguje. Mazilo se hitro vpije in zato ne pušča mastnih sledi. 

Ranice, ureznine:

Počitniška lekarna naj vsebuje fiziološko raztopino s katero bomo sprali rano in obvezilni material, kot so sterilna gaza ter samolepilni povoji. Za oskrbo udarnin, ureznin in ostalih površinskih ran imejmo s seboj razkužilo za rane, ki naj ne vsebuje alkohola, da  psov ne bo peklo. Za zaustavljanje krvavitev in celjenje manjših ran je primeren tudi Aravin Blood Stopper. 

Klopi:

S seboj ne pozabite vzeti tudi pincete za odstranjevanju klopov, kajti nikoli ne veste, kje se skrivajo te zajedalci.

Driska:

Psi se zelo radi kopajo in pri tem seveda popijejo tudi nekaj morske vode. Kot posledica se lahko pojavi driska. Zato naj svoje mesto v potovalni lekarni dobijo tudi probiotiki in izdelki, ki v prebavnem traktu nase vežejo škodljive snovi, ki povzročajo drisko.

 

Ne pozabite pa tudi na pasji potni list, hrano, vrečke za izrebke, kakšno igračo za v vodo ter hladilne blazine ali plaščke. Vaš kuža vam bo hvaležen. 🙂 

Poleg tega se vedno pred potovanjem pozanimajte, kje je najbližja veterinarska klinika, da imate kontakt pri roki, če bi se vašemu štirinožnemu prijatelju kaj zgodilo.