Večina najprej pomisli na sol in pasje blazinice. Pasje tačke ščitijo debele blazinice, ki so del kožnega tkiva. Imajo podobne lastnosti kot koža, a so bolj poroženele in zato močnejše. Kljub temu pa so podvržene zunanjim dejavnikom (lahko se izsušijo, poškodujejo, obrabijo,…). Pozimi največjo težavo predstavlja sol, ki jo uporabljajo za soljenje cest in pločnikov. Blazinice zato zaščitimo z mazilom Arava mazilo Paws Bio Protector, ki prepreči izsuševanje, poškodbe in draženje.

Druga težava je blato – sigurno se vam je že zgodilo – pridete domov, pes pa ves blaten, tako da ne veste ali bi ga kar odnesli pod tuš ali kaj bi bilo najboljše narediti. Idealna rešitev za vse, ki nimajo možnosti umivanja tačk so Arava čistilni robčki za nego tačk in telesa. Le ti namreč omogočajo odstranjevanje umazanije s tačk ob prihodu s sprehoda in vzdrževanje čistoče med posameznimi kopanji. Mokri robčki so primerni tudi za pasme psov z izrazitimi kožnimi gubami, ki so nagnjeni h glivičnim okužbam, saj delujejo antiseptično.

.

Pasja in mačja dlaka sta pozimi podvržena številnim škodljivim vplivom iz okolja, kot so suh zrak in velike temperaturne spremembe ter vlage, ki so drugi najpogostejši vzrok za številne dermatološke težave pri naših štirinožnih ljubljenčkih. 

Brez zdrave kože, tudi lepe dlake ne bo, saj izsušena, srbeča, razdražena ali poškodovana koža močno vpliva na kakovost kožuha, predvsem pa na počutje našega psa. Zato je redna in kakovostna naravna nega, ki umirja razdraženo in suho kožo ter ohranja živali lastno maščobno zaščito, nadvse pomembna. 

Ker je pasja koža pozimi pogosto suha, kar lahko povzroča srbečico, potrebo po stalnem praskanju ter posledično večje tveganje za infekcije, pri psu pa sta lahko prisotna tudi prekomerno izpadanje dlake in prhljaj, bodimo pri izboru negovalnih sredstev še posebej pozorni. Za nego izberimo izdelke, ki so naravni, da kože ne bodo dodatno izsušili in razdražili, temveč jo bodo nahranili, dlako pa regenerirali. Odlična izbira je Arava revitalizacijski šampon in balzam za osvežitev in regeneracijo dlake (za pse) ali Arava regeneracijska pena za osvežitev mačje dlake (za mačke), saj ustrezata vsem zgoraj navedenim kriterijem.