Prihod novega mladička domov je izjemno vzhičen in topel dogodek za celotno družino. Ko mladiček končno stopi v vaš dom, prilagajanje na novo okolje, nove obraze in šolanje zahteva nekaj časa. Lahko pa si olajšate delo in prihranite čas, če se temeljito pripravite na njegov prihod.

Priprava Pred Prihodom:

Začnite z iskanjem primerne hrane za vašega mladička. Prilagodite jo glede na starost, težo, stopnjo aktivnosti, zdravstveno stanje in pasmo. Če se odločite za suho hrano, preverite sestavo, pri čemer ciljate na višji odstotek mesa za bistvene živalske beljakovine. Poskrbite za dve posodici – idealno kovinski, da jih lahko enostavno očistite – eno za svežo vodo, vedno dostopno mladičku, drugo pa za hrano.

Vaš novi družinski član bo potreboval tudi primerno ovratnico, povodec in igrače. Ti predmeti bodo prišli prav pri šolanju, ki se začne že v trenutku, ko mladiček stopi v nov dom. Ne pozabite na vrečke za iztrebke za sprehode.

Mladički radi žvečijo, še posebej med menjavo zob. Zagotovite izbor varnih in trpežnih žvečilnih igrač, ki bodo lajšale bolečine ob menjavi zob in odvračale od uničujočega žvečenja pohištva ali drugih predmetov.

Preden mladiček prispe, raziskujte veterinarje v svoji bližini za ustrezno veterinarsko oskrbo ter šole za pse, kjer se boste skupaj z mladičkom naučili živeti harmonično.

 

Ustvarjanje Udobnega Prostora:

Pripravite udoben kotiček za vašega mladička, kamor se lahko umakne, ko potrebuje mir. V tem prostoru uredite posteljo, kletko ali košaro urejeno v udobno ležišče.

Ne zanemarite izdelkov za nego. Poskrbite, da so vsi izdelki primerni za starost mladička. Razmislite o Arava Tearless šamponu za kopanje, saj je nežen, brez kemikalij ali pesticidov, ter ne draži oči ali kože, ohranja pa zdravo dlako.

 

Nega z Ljubeznijo:

Pričnite z navajanjem mladička na čiščenje ušes, krtačenje kožuščka, čiščenje predela okoli oči, pregledovanje zob in striženje krempljev čim prej. Mladički so živahni, zato priporočamo uporabo prahu Blood Stopper pri striženju krempljev, saj hitro ustavi krvavitev, razkuži in prepreči možnost okužbe.

Arava Aromaterapevtsko čistilo za ušesa je odlična pomoč pri rednem čiščenju ušes, zagotavljajoča prvo pomoč pri akutnih in kroničnih vnetjih ušes. Uporabite ga tako, da nežno masirate šest kapljic v uho in pustite mladičku, da strese z glavo, da tekočina lažje prodre v pasje uho. Nato uporabite vato (nikakor ne uporabljajte palčk za ušesa, da ne bi poškodovali bobniča), s katero obrišete umazanijo. Za redno čiščenje ušes so priročni tudi Arava Ear Wipes.

 

Sezonski Previdnostni Ukrepi:

Od pomladi do jeseni so klopi nevarnost za vaše pse. Zaščitite jih z Arava ampulami ali ovratnico proti bolham in klopom, ki delujejo na osnovi eteričnih olj, kot so citronela, rožmarin, timijan in številne druge naravne sestavine.

Potrpežljivost in Razumevanje:

 Razumite, da se vaš mladiček prilagaja novemu okolju, rutini in družini. Bodite potrpežljivi med prilagajanjem, nudite tolažbo, pozitivno spodbudo in dosledno vodstvo medtem ko se prilagajajo novemu domu.