Prihod mladiča je izjemno vznemirljiva in prijetna dogodivščina za vso družino. Vendar, ko mladiček končno prispe v vaš dom, vam bo privajanje na nov dom, nove ljudi in šolanje vzelo kar nekaj časa. Čas in delo si lahko prihranite, če se na njegov prihod temeljito pripravite.

Za mladička morate poiskati ustrezno hrano. Prilagoditi jo morate glede na starost, težo, aktivnost, zdravstveno stanje in pasmo. Če se odločite za suho hrano v obliki briketov, je pomembno, da preverite njihovo sestavo. Zaželeno je, da imajo briketi čim večji odstotek mesa, ki predstavlja živalske beljakovine. Te so izjemno pomembne za rastoče in aktivne pse. Poskrbite, da bo imel pes dve skledi (najbolje je, če so te kovinske, saj se najlažje očistijo) – eno za svežo vodo, ki naj bo kosmatincu vedno na voljo, drugo pa za hrano.

Nov družinski član potrebuje tudi ustrezno ovratnico, povodec in igračko. Pri šolanju, ki se začne že v trenutku, ko pes prispe v nov dom, vam bodo prišli še kako prav. Prav tako nikar ne pozabite na vrečke za iztrebke.

Mladičku morate pripraviti tudi njegov kotiček, kamor se lahko umakne, ko si zaželi miru.  V tem prostoru mu pripravite posteljico, kletko, košaro ali škatlo preurejeno v ležišče.

Ne pozabite seveda tudi na izdelke za nego. Pri tem morate paziti, da so vsi izdelki primerni mladičkovi starosti. Ker se psi na sprehodih radi povaljajo v kakšnem blatu ali drugi umazaniji, za mladiče predlagamo Arava Tearless šampon, ki je izjemno nežen šampon, brez kemikalij in pesticidov. Ne draži oči ali kože ter ne poškoduje epidermisa in je primeren je za mladičke od 5. dneva starosti.  Vsebuje več kot deset naravnih sestavin, ki nežno poskrbe za svetleč in zdrav kožušček.

Mladičke začnimo čim prej navajati na čiščenje ušes, krtačenje kožuščka, čiščenje dlake okoli oči, pregledovanje zobovja in krajšanje krempljev. Ker mladički še niso navajeni striženja krempljev in so zelo živahni, lahko hitro pride do zastriženja in posledičnih krvavitev, zato se priporoča da imate v domači lekarni tudi Blood stopper prah, ki ustavi krvavitev, razkuži in prepreči možnost infekcije.

V veliko pomoč vam bo Arava Aromatherapy ear care. To je tekočina namenjena rutinskemu čiščenju ušes in zagotavlja prvo pomoč pri akutnih in kroničnih vnetjih ušes. Čistilo odstrani umazanijo in odmrlo tkivo, pri tem pa ne draži uhljev. V ušesek kapnete 6 kapljic čistila in uhelj nežno  pomasirate. Mladičku pustite, da stresa z glavo, saj bo tekočina tako lažje prodrla v pasje uho. Nato vzamete vatko (nikakor ne uporabljajte palčk za uho, saj lahko z njimi poškodujete bobnič), s katero umazanijo pobrišete iz ušesa. Za rutinsko čiščenje ušeskov lahko uporabljate tudi Arava Ear wipes  Se pa vseeno pri kužkih, ki imajo močneje umazana ušeska ali pa se jim ponavljajo vnetja raje poslužujte Arava Aromatherapy ear care.

Od začetka spomladi do konca jeseni na vaše pse prežijo tudi klopi. Zaščitite jih lahko s popolnoma naravnimi Arava ampulami ali ovratnico proti bolham in klopom. Izdelki delujejo na podlagi eteričnih olj citronele, rožmarina, timijana in številnih drugih naravnih učinkovin.

Preden mladiček prispe v vaš dom se pozanimajte še o veterinarjih v svoji bližini, ki bodo vašemu mladičku zagotavljali ustrezno veterinarsko oskrbo ter pasjih šolah, kjer se bosta skupaj z mladičkom naučila prijetnega sobivanja.