0
0.00
Mini Cart
  • prazna košarica

    V košarici ni izdelkov.

Minerali Mrtvega morja

Minerali Mrtvega morja


Mrtvo morje vsebuje 26 esencialnih mineralov. 12 od teh ni moč najti v nobenem drugem morju ali oceanu, medtem ko nekateri izmed njih slovijo po učinkih kot so sproščanje, pomlajevanje kože, aktivacija krvnega obtoka, lajšanje revmatičnih bolečin in metaboličnih bolezni.


 

Blato Mrtvega morja pomaga pri pomlajevanju kože, saj so njegovi bogati naravni minerali bistvenega pomena za njeno zdravje. Pomagajo ji pri obnovi in regeneraciji celic, s tem pa preprečujejo staranje. Stimulirajo tudi pretok krvi, saj povečajo dotok kisika in odstranjujejo strupe iz kože, jo krepijo in napenjajo njena tkiva, kar se pokaže v mladostni in sijoči polti. Blato mrtvega morja s finimi, naravnimi zrnci nežno odstranjuje tudi odmrle kožne celice, kar kožo osveži.

Idealno je za blaženje raznoraznih kožnih in drugih težav, saj med kopanjem v Mrtvem morju ali vrelcih v telesu potekajo mnoge zdravilne hormonske in fiziološke spremembe.


 

Najpomembnejši minerali so:

Žveplo:

Sodeluje pri razkuževanju kože.

Natrij

Natrijevi ioni odstranjujejo odmrlo kožo in izboljšajo njeno prepustnost. Ko prodrejo vanjo, vežejo vodo, s čemer ji dajejo prožnost. To je idealno za zelo suho kožo.

Magnezij

Koncentracija magnezija je v Mrtvem morju petnajstkrat višja kot v drugih morjih. Ta mineral je pomemben za metabolizem celic. Pri pacientih z luskavico so bili odkriti veliki primanjkljaji magnezija v kožnih luskah in v serumu. Pri njih naj bi magnezij sprožil zorenje kožnih celic, medtem ko v pljučnih bronhijih deluje anti-alergično.

Kalij

Kalij izboljša oksidacijo in regulira procese v mišicah in v živčnem sistemu. Pacienti z astmo dosegajo dobre rezultate pri vdihavanju solne pare.

Bromid

Bromid ima izredno sproščujoč učinek, njegova koncentracija pa je kar 50 krat višja kot v drugih soleh.

Bitumen

Poleg drugih mineralov Mrtvega morja, ki jih najdemo v manjših vsebnostih, to vsebuje tudi bitumen, ki deluje protivnetno.

Klor

Klor je bistvenega pomena za ohranjanje pravilnega acidobazičnega ravnovesja in je vitalen za celični metabolizem.