Pasje tačke ščitijo debele blazinice, ki so del kožnega tkiva. Imajo podobne lastnosti kot koža, a so bolj poroženele in zato močnejše. Kljub temu pa so podvržene zunanjim dejavnikom – lahko se izsušijo, poškodujejo, obrabijo,… Blazinice zato zaščitimo z mazilom Arava mazilo Paws Bio Protector, ki prepreči izsuševanje in poškodbe.

Jeseni psom in njihovim skrbnikom težave velikokrat povzroča vlaga. Prostori med blazinicami so poraščeni in jih je zato težko osušiti do suhega. Konstantna vlaga privede do tega, da se prekomerno razrastejo glivice, ki povzročijo boleče vnetje. Le tega prepoznamo po pordeli koži, srbečici in bolečini, ki jih pes želi omiliti s konstantnim lizanjem. To vodi v začaran krog, zato je potreben obisk pri veterinarju, ki določi pravilen potek zdravljenja.

Druga težava je blato – sigurno se vam je že zgodilo – pridete domov, pes pa ves blaten, tako da ne veste ali bi ga kar odnesli pod tuš ali kaj bi bilo najboljše narediti. Idealna rešitev za vse, ki nimajo možnosti umivanja tačk so Arava čistilni robčki za nego tačk in telesa. Le ti namreč omogočajo odstranjevanje umazanije s tačk ob prihodu s sprehoda in vzdrževanje čistoče med posameznimi kopanji. Mokri robčki so primerni tudi za pasme psov z izrazitimi kožnimi gubami, ki so nagnjeni h glivičnim okužbam, saj delujejo antiseptično.

.

Jeseni večina sprehodov poteka po mokri travi, saj nas dolgo v dan spremlja megla. Kožuščki psov in mačk so tako večino časa mokri. V tem primeru nam na pomoč priskoči Aravin šampon (za pse) in pena (za mačke) za odstranjevanje neprijetnega vonja.

     

.

Psi, ki so nagnjeni h kožnim težavam, lahko ravno zaradi vlažnega kožuha, dobijo razne ekceme, t.i. hot spote,… Arava ima rešitev tudi za to – Aromaterapevtski šampon za občutljivo in razdraženo kožo, ki vsebuje rastlinska olja, ki imajo izjemno močne antibakterijske in protiglivične lastnosti, zato je primeren tudi kot prva pomoč pri čiščenju manjših odrgnin in prask.