Intenzivnejšo menjavo dlake ponavadi opazimo spomladi in jeseni. Zadnja leta pa letni časi nimajo več tistih tipičnih prehodov pa tudi psi večina živijo notri, tako da jim dlaka odpada kar skozi celo leto. Zato se nam velikokrat poraja vprašanje, kako skrajšati obdobje sezonske menjave dlake oz kako vsaj malo omiliti to izpadanje dlake tekom celega leta?

Izpadanje in menjava dlake pri psih je običajno naraven fiziološki pojav, ki je intenzivnejši v spomladanskem in jesenskem času. Glavna razloga za to sta dolžina dneva in temperatura. Obdobje svetlosti in intenzivnost svetlobe vpliva na hormone in le-ti povzročijo pospešeno dogajanje v koži. Spomladi psi namreč izgubijo svojo gosto zimsko dlako, da jim poleti ni vroče. Poletna dlaka je namreč krajša in ima manj podlanke. Jeseni pa je ravno obratno – poletna dlaka izpade, zamenja jo debelejša zimska. Celoten proces menjave dlake traja nekje 4 do 8 tednov.

Neprestano izpadanje in rast nove dlake predstavlja določeno obremenitev za psa, zato je pomembno redno krtačenje, da se odstrani odmrla dlaka. Svetuje se tudi uporaba šamponov in balzamov, ki so namenjeni prav podpori v fazi menjave dlake.

Arava zeliščni negovalni šampon

Arava zeliščni negovalni šampon je obogaten s skrbno izbranimi botaničnimi olji in izvlečki za zdravo kožo in dlako, ki ohranjajo naravna varovalna olja kožuha. Po uporabi je dlaka svetleča, bujna, navlažena in zelo prijetno diši.

Arava zeliščni balzam proti izpadanju pasje dlake

Arava zeliščni balzam proti izpadanju pasje dlake je razvit z namenom zmanjšanja izpadanja dlake. Naravne negovalne učinkovine preprečujejo pretirano izpadanje dlake in hkrati izboljšajo njeno strukturo in obvladljivost.

Zahvaljujoč njima, se pri nas količina dlak vsaj malo zmanjša, kar toplo pozdravlja humani del družine, pa tudi sesalec z veseljem več počiva. 🙂