Vsi bi radi olajšali tole vročino našim štirinožnim prijateljem, zato jih marsikdo odpelje na kopanje v morje/reko/jezero. Psi se vsi srečni kopajo, a kaj kmalu jih lahko doleti vnetje ušes. Zato jim je potrebno po vsakem plavanju (in pri nekaterih potapljanju) dobro obrisati ušesno školjko. Preventivno lahko uporabimo tudi Arava aromatherapy ear care tekočino za čiščenje ušes, saj le ta nudi pomoč pri zdravljenju akutnih in kroničnih vnetij, produkt pa lahko uporabljamo tudi pri rutinskem čiščenju uhljev mačkov in psov vseh starosti. Odstranjuje umazanijo in odmrlo tkivo in pri tem čisti, suši in ne draži. Primerno za čiščenje preveč vlažnih, voskastih in smrdečih uhljev. Pri psih, ki imajo zelo odlakano notranjost ušes se svetuje, da dlake čimbolj postrižemo, za sušenje sluhovoda pa lahko uporabimo Arava puder za nego pasjih in mačjih ušes, ki suši, pomirja srbečico, odpravlja neprijetne vonjave in preprečuje bakterijske okužbe ušes ter pomaga pri odstranjevanju odvečnih dlak v uhljih.

Morska sol, ki ostane na pasjem kožuščku, lahko nekatere pse zelo draži. Pse, ki so še posebej občutljivi, je potrebno skopati v sladki vodi po vsakem kopanju v morju. Tiste, manj občutljive, pa samo na koncu dopusta. Zelo dobro se obnese Arava aromaterapevtski šampon za občutljivo in razdraženo kožo, katerega edinstvena formula izjemno močnih antibakterijskih in antiglivičnih rastlinskih olj ima terapevtski učinek na kožo psa. Šampon je zato primeren predvsem za pse z dermatološkimi težavami, pomaga pri ekcemih oziroma »hot spot – ih« in nudi prvo pomoč pri čiščenju prask in manjših ran.

Težave psom poleti povzroča tudi razgret asfalt in beton, ki povzroči boleče poškodbe ali pa celo hude opekline. Zato se izogibamo hoji po asfaltu, sprehodom v največji vročini, blazinice pa primerno zaščitimo z Arava zaščitnim in negovalnim mazilom, ki je povsem naravno in zaščiti blazinice pred zunanjimi dejavniki, že poškodovane blazinice pa nahrani in pomaga pri njihovem obnavljanju. Namig – izdelek je pakiran v tako priročni embalaži, da večino tačk lahko kar pritisnemo vanjo in ne rabimo mazati vsake blazinice posebej. 🙂

.

Poleti, ko je vroče, večina psov najraje leži na hladnih ploščicah, betonu,… kar pa lahko privede do tega, da se mu na komolcih ali pa zadnjih tačkah kar naenkrat pojavijo otiščanci. Nič hudega – tudi za to, lahko uporabite Aravino mazilo, ki se zelo hitro vpije in po tleh ne pušča mastnih madežev.

Lahko se srečamo tudi s kakšnimi praskami, manjšimi ranami, zlomljenimi kremplji,… V tem primeru je s seboj dobro imeti s seboj v pasji potovalki tudi Aravin prašek za ustavljanje krvavitev. Manjšo količino pudra nanesite na vaše prste (ali pa potresite po rani) in nato na ureznino in jo popolnoma prekrijte.

.