1. Še preden začnete s pakiranjem, si pripravite potni list za hišne živali. Imejte ga v avtu, nekje pri roki, da na meji ne bo težav.

  2. Ne pozabite na pasjo hrano. Naj jo bo dovolj, raje preveč kot premalo. Na počitnicah po navadi ne najdemo ravno take hrane, s katero psa hranimo doma. Z nakupom druge vrste pasje hrane, ki je ne uvajamo postopoma, pa lahko psu na počitnicah nakopljemo želodčne težave in drisko, sebi pa nepotrebne nevšečnosti.  Ne pozabimo na čisto skledo, da si bo lahko kuža privoščil počitniške dobrote in pa seveda na svežo vodo za na pot, ki ne sme biti pregreta, mora pa biti psu vedno dostopna.

  3. Poletnih počitnic brez kopanja v morju, jezeru ali čofotanja v hladnem potočku si večina ne predstavlja. A psa nikar ne pozabimo stuširati po vsakem kopanju v slani vodi, saj sol draži kožo in psu povzroča srbenje.  Na številnih plažah imajo urejene pasje plaže, ki so opremljene tudi s tušem. Priporočljivo je, da psa občasno skopamo tudi s šamponom. Šamponi Arava Dead Sea Pet so popolnoma naravni in ne poškodujejo oljnatega sloja epidermisa, zato lahko psa ob vsakem tuširanju tudi našamponiramo.  Pri roki imamo tudi krtačo, da bo kužkova dlaka še sijajnejša.

  4. Psi radi lovijo različne predmete, še posebej v vodi. Vendar, ker so kamenčki in veje lahko za kužkove dlesni in zobe nevarni, doma ne pozabimo njegove najljubše igrače.

  5. Ker so poletni dnevi praviloma pasje vroči,  psa sprehajamo samo zgodaj zjutraj in pozno zvečer. Vmes pa so primerni le krajši sprehodi, toliko, da kuža opravi svoje potrebe. Zato ne pozabimo na povodec in vrečke za iztrebke. Čez vroč dan pa kužku namenimo miren, kolikor se le da hladen in senčen prostor, kjer lahko počiva. Doma naj torej ne ostane mehka blazina, na kateri bo počitek naših razvajenčkov še prijetnejši.

  6. Zaradi vročega asfalta, ki se mu poleti skoraj ne moremo izogniti, pasje tačke zelo trpijo.  Pomagamo jim lahko z mazilom Paws Bio Protector, ki tačke učinkovito zaščiti in neguje. Mazilo se hitro vpije in zato ne pušča mastnih sledi. Ob koncu poletja si Paws Bio Protector skrbno shranimo, saj  je mazilo tudi pozimi na zamrznjenih in posoljenih tleh zelo blagodejno za pasje tačke. 

  7. Ko bomo za družino pripravljali potovalno lekarno, ne pozabimo na prvo pomoč za kosmatinca. Ta naj vsebuje Blood Stopper, ki je primeren za zaustavljanje krvavitev in celjenje manjših ran, pinceto za odstranjevanju klopov, vedno pa se v naprej pozanimajmo tudi, kje na naši počitniški destinaciji se nahaja najbližja veterinarska oskrba.